16 Mayıs 2015 Cumartesi

ANKARA KULUBÜ DERNEĞİ BİNASINA KAVUŞTU

ANKARA KULÜBÜ DERNEĞİ
KENDİ MEKÂNINA KAVUŞTU

Ankara Kulübü Derneği nihayet kendi mekânına kavuştu.

Ankara Kulübü Derneği, uzun yıllar önce temeli atılan fakat bir türlü tamamlanıp kullanıma açılamayan Yenimahalle Nazım Hükmet Kültür Merkezi karşısındaki mekânına kavuştu. 16.05.2015 Cumartesi günü saat 15 00 de düzenlenen görkemli açılış törene katılım oldukça yoğundu.

Ankara Kulubü Derneği Başkanı Dr.Metin Özaslan yaptığı konuşmada Ankara’nın Başkent oluşundan bu güne kadar ki gelişimine değinirken, Ankara ve Ankaralıların Cumhuriyet tarihimizdeki yeri ve önemine de satırbaşlarıyla işaret etti. Özaslan, dernek binası temelinin Yenimahalle eski Belediye Başkanı merhum Abdurrahman Oğultürk zamanında atıldığına, uzun zaman sonra tamamlanmasında en büyük yardımın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan geldiğine, diğer belediye yetkililerince de özverili bir gayret sergilendiğine değinip; “Katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kürsüye davet edilen Başkan Fethi Yaşar; Ankara’nın Türkiye için büyük bir önemi olduğunu, bu itibarla her bakımdan sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak özetle; “Biz Ankara’ya hizmeti görev biliyoruz. Hizmetlerimizi yaparken ne siyasal bir çıkar, ne de her hangi bir ayırımcılığı asla gözetmiyoruz. Ben 53 yıldır Yenimahalle’de ikamet ediyorum. Bu nedenle de Yenimahalle’yi ve Ankara’yı çok seviyorum. Her hangi bir tesis yaparken, Yenimahalle ve Ankara’ya lâyık olanını, en verimlisini yapmak için azami gayreti gösteriyoruz. Ankara Kulubü Binası, tüm Ankaralılara hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Yaşar, konuşurken sık sık alkışlandı.

Katılımcılar arasında birçok sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, bazı partilerin aday ve yöneticileri, Ankara Kulubü Derneğinin eski başkanlarından Dr.Bülent Kalıpçı, DKD Derneği Başkanı Aytekin Erdoğan, AGİKAD Başkanı İnsaf Kılıç ve yönetim kurulu arkadaşları, ünlü ressam Yaşar Çallı da vardı.
---(Haber İ İsmail Kara)---

        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder