3 Ağustos 2013 Cumartesi

HALİL ŞEKERCİ KRİZ GEÇİRDİ

HALİL ŞEKERCİ
(TÜRKİYE’NİN İLK YÜKSEK TAHSİLLİ MUHTARI)
KRİZ GEÇİRDİ

          Türkiye’nin ilk yüksek tahsilli muhtarı Halil Şekerci kalp krizi geçirdi.

          Türkiye’nin ilk yüksek tahsilli muhtarı olan Halil Şekerci geçtiğimiz gün aniden kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Yapılan tıbbi müdahale sonucu sağlığına kavuşan Şekerci, bir gece yattığı hastaneden ertesi günü taburcu edildi.

          Emekli muhtar Halil Şekerci 1946 da Divriği ilçesinde doğmuş olup, 1978 yaz döneminde Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisini bitirmiş. 1984 yerel seçimlerinde Demirlibahçe Mahallesi Muhtarlığı’na seçilmiş ve dört dönem üst üste seçilerek 20 yıl bu görevi sürdürmüştür.

          Henüz öğrenci iken 1960 da başladığı eczacı kalfalığını da 20 yıl sürdüren Şekerci, muhtarlığı döneminde yaptığı hizmetler nedeniyle mahallinde çok sevilen biri haline gelmişti. O zamanki şartlarda fakir öğrencilere burs, gerçekten yardıma muhtaç ailelere maddi ve ayni yardımlar sağlamıştır. Şekerci, Demirlibahçe’nin sakinlerinin sadece muhtarı değil ağabeyi, babası haline gelmişti.

          Muhtarlar Federasyonu’nda da görev alan Şekerci, orada da başarılı hizmetler vermiştir.

          Kendisiyle görüştüğümüz e.muhtar Halil Şekerci, “1965 den beri şiir yazıyorum. Edebiyatı, okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Sosyal yardımlaşmayı ve insanları da seviyorum” dedi. Kendisine tekrar geçmiş olsun diyor, sağlıklı günler diliyoruz.
                                           

         

















1 yorum:

  1. Merhabalar Ben H.Bahadır Şekerci Lütfen haberi düzeltin Babam sağlıklı ve yanımda...Kendisinin herhangi bir kalp rahatsızlığı bulunmamaktadır. Ailemden bu haber üzerine teleşlanan ve beni arayanlar oldu. Lütfen bunu düzeltin.

    YanıtlaSil