9 Aralık 2012 Pazar

Yenimahalle Kaymakamlığı

YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞINDAN
İLGİNÇ BİR DAVRANIŞ

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNİ TAHLİYE ETMEK İSTİYOR

ANKARA- Ankara Yenimahalle Kaymakamlığı, geçtiğimiz ay Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak “Kaymakamlığımıza ait binada Kaymakamlığımızın izni olmadan” ibaresini de kullanarak, aynı binada hizmet veren Yenimahalle 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ni tahliye etmek istedi.

Ankara Yenimahalle Kaymakamlığı, Kaymakamlık binasında diğer bazı resmi kurumlarla birlikte hizmet veren Yenimahalle 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin; kasım ayları başlarında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bir yazı yazarak “Yenimahalle Kaymakamlığına ait binada Kaymakamlığımızın izni olmadan Yenimahalle 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi açılmıştır” ibaresini kullanarak; ayrıca, bu merkez için binanın fizikî şartlarının yeterli olmadığını ve harcanan elektrik, ısınma, su ücretlerini ödemediğini ileri sürerek 31 Aralık 2012 tarihine kadar boşaltılmasını istedi.

Konuyla ilgili araştırmamıza göre, söz konusu sağlık merkezinin yaklaşık 28 yıldır aynı binada sağlık hizmeti verdiği, yalnız Temmuz 2010 da “Aile Hekimliği” uygulamasına geçildiğinde Merkez Sağlık Ocağı adının değiştirilerek “Yenimahalle 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi” ne dönüştürüldüğü öğrenilmiştir. Bir resmî kurum ya da biriminin, Kaymakamlığın da hizmet verdiği bir binaya, Kaymakamlıktan habersiz, izinsiz yerleşmesi ve hizmet vermesi düşünülemez. Elektrik, ısınma ve su ücretlerinin ödenmemesi konusu ise kanımızca kurumlar arasında her zaman çözümlenebilir bir durumdur.

Sağlık merkezi için fizikî şartları, tamı tamına taşıyan bir binayı ise yaklaşık iki aylık bir süreçte ve aynı mahalde sağlamak mümkün müdür? Sorusu da herkesi düşündürür.

Aynı konuyla ilgili olarak Yenimahalle ilçe merkezinde bulunan beş mahallenin muhtarlarını bulduk ve onların da bilgi, görüş ve düşüncelerini aldık. Yeniçağ Mahallesi Muhtarı ve Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri Fehmi UzunYunus Emre Mahallesi Muhtarı Zekeriya Özdemir, Ragıp Tüzün Mahallesi Muhtarı Feriha Dal, Çarşı Mahallesi Muhtarı Yalçın Nazlı, Işınlar Mahallesi Muhtarı Yaşar Kalkan şunları söylediler; “Biz, Yenimahalle 1 Nolu Aile Sağılığı Merkezi’nin  başka yere taşınmasını istemiyoruz. Mahallelerimizin sakinleri de buna şiddetle karşı çıkıyor. Neden istemiyoruz, bunu da açıklayalım; Kaymakamlığımızın mevcut binasında şimdiye kadar,Tapu Müdürlükleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı gibi resmî kurumlar hizmet veriyorken başka yerlere taşınmışlar, bina da rahatlamıştır. Örneğin Emniyet Müdürlüğümüz şimdi Ostim’dedir. Biz ve mahalle sakinleri oraya gidip gelmekte hem yol bakımından sıkıntı çekiyor, hem de zaman kaybına uğruyoruz. Kaldı ki, sakinlerimiz genelde kırk yaş ve üzerinde emeklilerdir. Yaşlıların pek çoğu tedavi hizmeti alıyor. Konuyu duyan sakinlerimizin çoğunluğu şimdiden adeta paniğe kapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nde olduğu şekilde uzaklara gidip gelme, zaten yaşlı sakinlerimizi oldukça yıpratacaktır. Muhtarlar olarak biz, sakinlerimizin huzur ve sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz. Yakın civarda uygun bir bina bulunması ise imkânsız görünüyor. Konu hakkında kaymakamlık, muhtarlarımızın görüşünü de almamıştır. Bu sağlık kuruluşuna iki aydan bile az bir sürede; binayı terk et denilmesini; şu kış öncesinde mantıkla bağdaştıramıyoruz. Ayrıca, 750 bin nüfuslu Yenimahalle ilçemize bir an önce kaymakam atanmasını talep ediyoruz".  

(Haber ve resimler: İsmail KARA)
*











Fehmi Uzun
Başkent Muhtarlar Federasyonu
Genel Sekreteri ve
Yeniçağ Mah.Muhtarı            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder