21 Aralık 2012 Cuma

60 KADIN GİRİŞİMCİ SERTİFİKA ALDI


60 GİRİŞİMCİ KADIN ADAYINA
SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

ANKARA- AGİKAD (Ankara Girişimci Kadınlar Derneği) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen “Girişimcilik Eğitimi” seminerine katılan 60 kadına sertifikaları törenle verildi.

AGİKAD (Ankara Girişimci Kadınlar Derneği) ve KOSGEB işbirliği ile 01.11.2012- 12.11.2012 Tarihleri arasında düzenlenen “Girişimcilik Eğitimi” seminerine katılan 60 kadına sertifikaları dün Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezindeki tiyatro salonunda yapılan törenle verildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da iştirak etti. Katılanlar arasında Ankara Barosu Gelincik Projesi yetkililerinden bir grup, KOSGEB temsilcisi, Kızılay Batıkent Şubesi başkan ve yöneticileri, bazı dernek ve vakıf yetkilileri, gazeteciler de bulunuyordu.

AGİKAD Başkanı İnsaf Kılıç Derneğin amaçlarını ve verdiği hizmetlerin bir kısmını özetledi.

Kürsüye davet edilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, günümüz Türkiye’sinde ekonominin durumu hakkında kısa bilgilerle vererek; “Borçlanmayla, her şeyi dışarıdan satın almayla bir yere varamayız. Bizi kurtaracak en önemli şey üretimdir. Ülkeyi yönetenler, ihracatdan övünerek bahsediyorlar ama ithalattan söz etmiyorlar” dedi. İthalat, ihracat ve dış borçlarla ilgili rakamlar vererek gelinen noktaya da değindi. Yaşar, konuşmasında kadın erkek eşitliğini vurgularken, her şeyde olduğu gibi üretimdeki yerinin de çok önemli olduğuna işaret ederek; “Bu gün buraya özellikle geldim. Başta dernek yöneticileri olmak üzere, güzel ve önemli görevler yapıyorsunuz. Çoğunuzun yarın iş sahibi olacağınıza ve üretime bir nebze de olsa katkı koyarak hem kendinize, hem ülkeye yarar sağlayacağınıza inanıyorum. Sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi. Ardından bazı kişilere sertifikalarını bizzat verdi. Bir sertifika sahibi ve küçük bebeği de oldukça dikkat çekti.

Tören, diğer hak sahiplerine sertifikalarının verilmesiyle tamamlandı.








Yenimahalle Belediye Başkanı 
Fethi Yaşar 









AGİKAD Başkanı İnsaf Kılıç









Sertifika için gelen bebekli bayan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder